Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutant virüslerin yayılım hızının arttığına işaret ederek, 76 ilde 41 bin 488 İngiltere mutantlı hasta olduğunu açıkladı.

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama yaptı. Koca, mutan virüslernin yayılım hızı arttığına işaret ederek, “Her ne kadar bu artış hastanelere yatışları paralel şekilde etkilemese de çok vaka maalesef çok hasta potansiyelini barındırıyor. Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Mutant virüsler yayılım hızını artırdığını tekrarlayan Koca, “Her ne kadar bu artış hastanelere yatışları paralel şekilde etkilemese de çok vaka maalesef çok hasta potansiyelini barındırıyor” dedi.

Koca, son hafta verilerinin, ülke genelinde tedbirli yaşam konusunda daha hassas davranılması gerektiğine işaret ettiğini belirterek, “Riskli olanın virüsün kendisi değil, kasten veya ihmalle virüsün yayılmasına neden olan davranışlarımız olduğunu akıldan çıkarmamalıyız” dedi.