Toplumsal Ankara

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzlerini Avrupa Birliği'ne döndüklerini açıklamasının yankıları sürerken, AB ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Geleceğimizi Avrupa’da görüyor ve bunu birlikte inşa etmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin, reform kararlılığını vurguladığını söyleyen Çavuşoğlu, AB Aralık Zirvesi kararlarıyla bir fırsat penceresinin açıldığını, ancak, buna AB ve üye ülkelerin de inanması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin, Avrupa'nın önemli bir aktörü olarak kıtayı ilgilendiren tüm gelişmelerde tarihi rol oynadığını iddia eden Çavuşoğlu, "Soğuk Savaş yılları ve göç krizi gibi tüm kıtayı etkileyen dönem ve gelişmelerde merkezi roller üstlendik. Bugün AB bir refah projesi olabildiyse, bunda Türkiye'nin Soğuk Savaş döneminde NATO bağlamında kıtaya sağladığı güvenlik şemsiyesi ve yine Türk işgücü önemli rol oynadı. Bu vesileyle tüm insanlığın zorlu pandemi sürecinden çıkışı için umut verici aşı çalışmaları nedeniyle bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi ve onları fedakarca yetiştiren ailelerini saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.