Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Handan İnci, KRT TV'de yayımlanan Şimdiki Zaman'daki sözleri nedeniyle CHP eski Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş hakkında 100 bin TL'lik tazminat davası açtığını duyurdu.

Yarkadaş'ın kendisi hakkında gündeme getirdiği "intihal" iddialarının gerçek dışı olduğunu iddia eden Handan İnci, tazminatı okula bağışlayacağını söyledi.

İnci'nin konuya ilişkin twetine ilk yanıt ise Yarkadaş'ın avukatlarından Yiğit Acar'dan geldi. Acar Twitter hesabından şunları yazdı:

Bu kadar az hukuk bilgisiyle üniversite yönetmeye çalışıyorsanız, vay o üniversitenin haline...

EVRAKTA SAHTECİLİKTEN CEZA ALMIŞTI
Elçi’nin adı, üniversiteye sahte belgeyle araştırma görevlisi alımına ilişkin bir soruşturmada geçmişti.

Memurlar.net’in 24 Aralık 2018 tarihli haberine göre, MSGSÜ Rektörlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 2011 yılında yaşanan araştırma görevlisi alımında, bir ihbar üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturmada, ilana başvuran bir öğrencinin başvuru için gerekli belgelerinden biri eksik olduğu halde önce hükümsüz bir belge ile başvurusunu tamamladığı, başvuru bitiş tarihinden sonrasında ise, ilgili belgenin dosyaya eklenmesiyle araştırma görevlisi olarak kadroya alındığı ortaya çıktı. Aynı kadro için başvuruda bulunan birçok adayın hakkı ihlal edilerek yapılan bu işlem tam 7 yıl sonra tespit edilebildi.

Haberde ayrıca, “Soruşturma sonunda Prof. A.Ç. ve Prof. H. İ. E.’ye ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası verildi. Üniversite çalışanları, yaşanan bu sahtekârlığa rağmen üniversitenin hala durumu Savcılığa bildirmediğini iddia ederek kamu davasının açılamadığına dikkat çektiler” ifadeleri yer alıyor.

“H.İ.E” kısaltması, 15 Mayıs 2018’de MSGSÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı’na atanan Handan İnci Elçi’yi işaret ediyor.

Göreve başlatılmış olan araştırma görevlisi 3 ay süreyle görevden uzaklaştırma cezası alırken, Handan İnci Elçi “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezasına rağmen 18 Ocak 2019’da rektör olarak atandı.