Eskişehir’de iptal edilen Anadolu Fest’in festival organizatörü Serdar Can’ın 2005 yılından beri AKP’ye üye olduğu ortaya çıktı.

Eskişehir Valiliğinin almış olduğu açık alanlarda yapılacak etkinliklerin 15 gün süre ile yasaklanması kararı ile Eskişehir’de 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest festivali de iptal edilmişti.

Yasaklama kararı siyaset, sanat camiası, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken Anadolu Fest yetkilileri yasağı yargıya taşımıştı. Eskişehir 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı talebini kabul etmeyerek ‘ret’ kararı vermişti.

Valinin aldığı, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklama kararı birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanırken kararı olumlu bulanlar ve Valiye destek verenler de olmuştu.

Anadolu Fest organizatörü Serdar Can’ın Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Kağıthane Teşkilatının 2005/1 dönem üyesi olduğu ve halen AKP’nin aktif üyesi olduğu öğrenildi.