Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanması sonrası başlayan protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı eylem yapan öğrencilere yönelik iktidar kanadından yapılan baskıcı uygulamalar ve nefret söylemlerine tepki gösteren Cindoruk, "Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylar siyasi iktidar tarafından yönlendirilmiş siyaset tartışmasıdır" ifadesine yer verdi. 

“Bu, Türkiye’nin yönetim tarzının bir sonucudur. Biz sonuçları tartışıyoruz, esas sebepleri tartışmıyoruz" diyen Cindoruk "Sebep; Türkiye’nin anayasal bir devlet olmaktan çıkışıdır, parlamenter demokrasinin ortadan kaldırılışıdır. Yani kurucu iktidarın iradesi ortadan kaldırılıp başkanlık sistemine geçildikten sonra bu olayların oluşunu hukuksal değil, siyasal buluyorum” dedi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre “Türkiye’nin en büyük yarası bugünkü iktidardır" diyen eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, şu ifadelere yer verdi:

Rektör ataması yapan siyasi iktidar, olayları yaratan siyasi iktidar... Bunları yaparken sonuçlarını hesaplayarak yapıyor. Bu sonuçların çocuklarımızın üzerinde kalmasına üzülüyorum.

 Ayşe Buğra’ya söylenen ifadelere de üzülüyorum. Tarık Buğra benim gençliğimde en çok saydığım ve sevdiğim isimlerdendi. Onun kızının, eşi üzerinden aşağılanmasına çok üzüldüm. Tarık Buğra’nın ‘İbiş’in Rüyası’ kitabını okursanız Buğra’nın bugünlere ışık tuttuğunu görürsünüz.