Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya yönelik üç mektup kaleme almış, tehdit ve hakaretler savurmuştu.

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, mafya lideri Çakıcı ve 'dava arkadaşı' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında Gazete Damga'dan Mehmet Mert'e dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Tanhan, Çakıcı'nın devlete hizmet ettiği iddiaları hakkında 'hepsi sahte' diyerek tepki gösterdi.

Tantan, AKP iktidarının halkın bildiği Çakıcı ve benzeri insanlardan medet umduğunu söyledi. Çakıcı'nın devlete hizmetlerinin sahte olduğunu belirterek "Şimdi bu devleti devlette bulunan hizmetleri falan filan şeylerin hepsi sahte. Bu konuda zaten çoğu kalemler de bunları yazıyor. İşin üzücü tarafı 19 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar bu tip halk tarafından bilinen insanlardan medet ummaya çalışması, bunları kullanması. Bu olay siyasetin ne kadar kirli ve kemiksiz olduğunu ortaya çıkarttı" ifadelerini kullandı.

Saray ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alaattin Çakıcı'nın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesinin ardından 'dava arkadaşım' diyerek Çakıcı'ya sahip çıkmıştı. Tantan, Bahçeli hakkında ise "kendini tamamen yıpratmış" ifadesini kullandı.

'Amerikan milliyetçilerinin bir parçası' olduğunu söylediği Bahçeli hakkında Tantan ''Artık onun söylemlerine bakmaya hiç gerek yok. Onun davranışlarına falan bakmaya gerek yok. O kendini iç kamuoyunda tamamen yıpratmış bir vaziyette" dedi.