MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Yetki verin siyasi ayağı buluruz” sözleriyle başlayan “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışması sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu da, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer verdi. Kuzu paylaşımında, "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmalarında CHP'yi işaret etti.

Kuzu, Erdoğan'ın, “FETÖ'nün siyasi ayağı FETÖ'cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir? Yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir? 15 Temmuz'u kontrollü darbe olarak niteleyen Kılıçdaroğlu'na bu aklı ve tabiri veren FETÖ'dür” şeklindeki sözlerini paylaştı.

Burhan Kuzu'nun Erdoğan'ın sözlerini aktardığı paylaşımına yapılan bir yorum ise çok konuşulacak cinstendi.

'ABANT TOPLANTILARININ MÜDAVİMİ SEN DEĞİL MİYDİN'
FETÖ'ye ait Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski Başkanı Harun Tokak, Burhan Kuzu'nun paylaşımını alıntılayarak, Kuzu'nun eski defterlerini açtı.

FETÖ'cü Harun Tokak, Kuzu'nun söz konusu paylaşımı için, "Burhan Kuzu sen zeki bir adamsın" derken, "'Erdoğan'a söyle beni cumhurbaşkanı yapsın' diye bana yalvardığını ne çabuk unuttun" diye yazdı.

FETÖ'cü Tokak, Kuzu'ya, Fethullah Gülen’in Onursal Başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın oluşturduğu Abant Platformu'nu da hatırlattı. Harun Tokak, Kuzu için, "Abant toplantılarının müdavimi sen değil miydin" diye sordu.

Harun Tokak, "O günlerdeki sırnaşıklığını hiç dikkate almadığım bu kuzu gibilerin 'siyasi ayak' topunu başka mahallelere atma gayretlerini gördükçe iyice tiksiniyorum yahu Abant toplantılarının müdavimi sen değil miydin" diye yazdı.

Kısacası, Abant toplantılarını düzenleyenler arasında bir isim olan FETÖ'cü Tokak, Kuzu'nun söz konusu toplantılarından çıkmayan bir isim olduğunu hatırlatması dikkat çekti.