TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Gazeteci Ali Avcu bugünkü "Arsızlık ve yüzsüzlükte sınır yok" başlıklı yazısında 30 Mart 2015 yerel seçimlerinde "oy hırsızlığı davası" konusuna ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Avcu yazısında, 30 Mart 2015'te gerçekleşen yerel seçimlerde sona doğru yaklaşıldığında CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bazı huzursuzluklar oluşmaya başladığını belirterek "O dönem CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Mehmet Aslan iddiaya göre seçimlere son 20 gün kala seçim koordinasyon merkezine gelerek koordinasyon merkezinde çalışan parti emekçilerine “arkadaşlar biz bu seçimi kaybettik daha fazla uğraşmaya gerek yok” ifadelerini kullanması üzerine koordinasyon merkezi sorumlusu Ayhan Sakar, Aslan’a tepki gösterir. Sakar’ın tepkisi üzerine tartışma büyür. Daha sonra oluşan gürültülere ne oluyor diye koordinasyon merkezine gelen Serdar Kurşun ne olduğunu sorunca koordinasyon merkezindeki görevliler Kurşun’a yaşanan olayı anlatır. Bunun üzerine Kurşun o dönem CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Aslan’ı koordinasyon merkezinden kovar" ifadelerine yer verdi.

İlgili haber: https://www.toplumsal.com.tr/yuzsuzluk-ve-arsizlikta-sinir-yok-makale,39962.html

Avcu'nun bu yazısının hemen ardından dönemin CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Avcu'yu arayarak hakaretlerde ve tehditlerde bulundu. Avcu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak söz konusu duruma tepki gösterdi. 

Avcu'nun  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İktidarın tehdit ve gözaltlılarının ardından şimdi de kendisine devrimci demokrat diyen CHP’li Mehmet ASLAN’ın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldık. Haber merkezimizi basacaklarmış. Buyursunlar gelsinler. Gelen herkese yetecek kadar çayımız kahvemiz vardır... Bu tür baskı ve tehditler bizi gazetecilik yapmaktan alıkoyamaz. Şu iyi bilinmelidir ki gerek ben, gerek sorumlusu bulunduğum gazete, halkın gazetesi olmaya devam edecektir. Bu tarz mafyavari çıkışlar bize, BOYUN EĞDİREMEZ. Halkın gazetecisi olmaya devam edeceğiz…" ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım: