Eski AKP Milletvekili Tayyar, BİM'in fiyat artışları nedeniyle iktidarı işaret etmesi üzerine 'neşter vakti' çıkışı yaptı.

BİM’in İcra Kurulu Üyesi de olan Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aytaç’ın fiyatların artması ile ilgili iktidarı işaret etmesi üzerine Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar'dan tepki geldi. Tayyar, Aytaç’ın sözlerini eleştirerek 'çiğ süt emmişler' göndermesi yaparken "neşter" çağrısında bulundu.

Galip Aytaç, Ticaret Bakanlığı ve diğer birimlerin böyle dönemlerde çok sık denetimlerde bulunduğunu vurgulayarak “Bu denetimlerde de buldukları bir şey varsa gereğini yapıyorlar. Şu anda da bir kaç gündür denetimler var. Ne zaman sıkışılsa böyle bir denetime başvuralım diyerek böylece bir çözüm bulabileceklerini düşünüyorlar.” demişti. Fahiş fiyatlarla ilgili “Biz töhmet altında bırakmasınlar” diyen Aykaç, “Fahiş fiyatla perakendenin bir alakası yok” açıklamasında bulundu.

‘ÇİĞ SÜT FİYATINI DEVLET ARTIRDI’

Artışların sadece sebze ve meyve ile sınırlı olmadığını belirten Aykaç, “Sadece sebze-meyveye bakmayalım. Bu artışlar sadece sebze meyve ile sınırlı değil. Soruyor Ankara’dan bazı yetkililer; ‘Ya ne oldu da peynir fiyatları, süt fiyatları arttı?’ diye. Ama bilmiyorlar ki çiğ süt fiyatını devlet artırdı."  ifadelerini kullandı. Aytaç'ın bu ifadeleri iktidar kanadında tepkiyle karşılandı.

ŞAMİL TAYYAR: VAKİT, NEŞTER VAKTİ

Şamil Tayyar, Aytaç'ı hedef alarak bu sözlerden dolayı 'çiğ süt emmekle' suçladı.

Tayyar, “Cumhurbaşkanımız fahiş fiyata dokununca, BİM’ci Galip Aytaç meydan okumuş, ‘siz arttırdınız’ deyip çiğ süt fiyatına gönderme yapmış. Çiğ süt fiyatı raflardaki zamlar kadar artmadı ama ‘insanoğlu çiğ süt emmiş’ deyişini hatırlattığı için müteşekkiriz. Vakit, neşter vakti. Hemen” ifadelerini kullandı.