Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de bu sabah katıldığı Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyen partilerin Türkiye’nin önünde tek bir parlamenter sistem hedefi ile çıkması gerektiğini belirten Babacan, seçim süreciyle ilgili de “Seçim günü geldiğinde açık bir farkla seçim kazanılırsa hiç kimse bir şey yapamaz. Açık farkla kazanmak gerekiyor seçimi. Uç uca olursa kırk türlü oyun olabilir” dedi.

Babacan’ın parlamenter sistem ve seçimlere ilişkin açıklamaları şöyle:

Güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyen partilerle yakın bir diyalog içindeyiz. Bundan sonraki süreçte biraz da iş birliği aşamasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir parti parlamenter sisteme kendi başına götürebilecek Meclis aritmetiğine sahip olmayacak. Parlamenter sistem isteyen partiler vatandaşımızın karşısına çıkarken beş, altı ayrı sistemle çıkarsa bunun güven açısından çok ikna edici olacağı kanaatinde değiliz. Türkiye’nin önünde tek bir parlamenter sistem hedefinin olması lazım.

'UÇ UCA OLURSA KIRK TÜRLÜ OYUN OLABİLİR’

'Bu iktidar nasıl değişecek, bırakır mı?’ diyorlar. Seçimle değişecek. Bu milletin feraseti ve bu ülkenin köklerindeki demokrasi iradesi çok kuvvetli. Bu iradenin önünde kimse duramaz. Seçim günü geldiğinde açık bir farkla seçim kazanılırsa hiç kimse bir şey yapamaz. Açık farkla kazanmak gerekiyor seçimi. Uç uca olursa kırk türlü oyun olabilir. İstanbul’da olmadı mı?