Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin Çekmeköy ilçe kongresinde konuştu. AKP'li Cumrhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı zincir market tartışmasına değinen Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi işaret etti. "Küçük ortak ‘Bisküvi fiyatları arttı marketleri suçlayın’ mı dedi?" diye soran Babacan, şöyle konuştu:

'KÜÇÜK ORTAK MI DEDİ BİLEMİYORUZ'

Marketleri düşman ilan ediyorlar. Gerçekten Allah akıl fikir versin. Bu aklı kimden alıyorsa, gerçeklerle bağı tamamen kopmuş durumda. Belli ki birileri kulağına bir şeyler fısıldamış. Artık küçük ortak bakmış, ‘Bisküvi fiyatları arttı, şu marketleri suçlayın’ mı demiş, ne demiş orasını bilemiyoruz. Şimdi de haftanın düşman panosuna marketleri, fiyatları oturttular.

'TEMELİNDE KUR ARTIŞI VAR'
Fiyat artışının temelinde kur artışı olduğunu vurgulayan Babacan'ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle oldu:

Sayın Erdoğan’a sormak lazım; fiyatlar düşükken başarı hükümetin de yükselince mi suçlusu marketler oluyor? Ben gittiğim her ilde, her ilçede esnafımızla sohbet ediyorum. Esnafımız ‘Zincir marketler az sayıda üründe fiyatı düşürüyor, bizi zora düşüyoruz’ diyorlar. Küçük esnafımızın zincir marketlerden şikâyeti, fiyatların yüksek olması değil, düşük olması. Fiyatların artışının temelinde kur artışı var.

'FAHİŞ FİYATLARIN SEBEBİ ERDOĞAN'IN EKONOMİ YÖNETİMİ'

Taraflı cumhurbaşkanının göreve başlamasından bu yana köprü geçiş ücretleri %309, otoban geçiş ücretleri %76 arttı. Elektrik tarifelerindeki artış %168’e, doğalgaz tarifelerindeki artış %196’ya ulaştı. Fahiş etiketler arıyorsanız, asıl fahiş etiketler burada. Bu zamları yapan kim? Sayın Erdoğan, kendi belirlediğiniz fahiş köprü ve otoyol fiyatlarıyla mücadele etmek için kimi görevlendireceksiniz? Haydi, marketlere Ticaret Bakanlığı’nın müfettişlerini saldınız, peki fahiş elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle mücadele etmek için hangi müfettişleri görevlendireceksiniz? Fahiş fiyatların nedeni Sayın Erdoğan’ın ipe sapa gelmez ekonomi yönetimi. Başka yerde aramayın.

ERDOĞAN ZİNCİR MARKETLERİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ
AKP'li Erdoğan, sorunun zincir marketlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusu üzerine; “Ağırlıklı olarak iş orada toplanıyor. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması. Bu da beş tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır” ifadelerini kullanmıştı.