Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'enflasyondaki köpüğü alacağız' sözlerine yönelik “Önce doları köpürttüler, sonra da o köpüğü almak için milyarlarca dolar harcıyorlar. Hiç acımadılar. İnsafsızca, gizli saklı, cayır cayır yaptılar bunu” açıklamasında bulundu.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

Bugünkü iktidarın iş başında olduğu her dakika artık zam anlamına geliyor. Akaryakıta, doğal gaza, elektriğe yapılan zam demek, artan üretim maliyetleri nedeniyle tepeden tırnağa her şeyin pahalanması demek.

Ülke olarak yoksullaşıyoruz. Biz 84 milyon insan bunları hak etmiyoruz. Bizler çocuklarının yarınından endişe etmeden yaşamak isteyen insanlarız. Hayalimizdeki bolluk ülkesine kavuşmanın formülünü de biliyoruz: Tek yol, topyekün zihniyet ve iktidar değişikliğinden geçiyor. İktidar değişikliğinden başka çare yoktur.

Üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasında. Tam 44 puan. Bir de dünya rekoru denemesi yaptılar. Ülkemiz, 2021 enflasyonu olarak G20 ülkeleri içerisinde 2. sırada. 'Bütün dünyada kriz var' diyorlar ya, öyle değil.

Bir başka deneme daha yaptılar. G20 ülkeleri enflasyon oranına baktığımızda biz ikinci olmuşuz. Bu sonuç tam bir kifayetsizliğin sonucu. Enflasyon var ya, Türkiye'nin yaşadığı kronik enflasyon; ülkenin başına bela olur. 34 yıl boyunca bu ülke çok çekti. Biliyoruz diyorlar ama hiçbir şey bilmiyorlar. İşine gelmiyor. Kendisi gibi iş bilmeyenlerle çalışıyor.

Asgari ücret açıklandı. Bu maaş, Ocak'ın sonunda vatandaşın eline geçtiğinde yetmeyecek dedim. 1 Ocak gecesi, maaş eridi gitti. TÜİK, enflasyonu açıkladı ama uydurma enflasyon o. Gerçek enflasyon markette, manavda, pazarda. Gerçek enflasyonu da dikkat alarak maaşları düzenlemelisiniz. Memuru, emekliyi azıcık düşünüyorsanız; maaş zamlarında TÜİK’in rakamlarını dikkate almayın. Yaptığınız toplu sözleşmeyi de yırtıp Beştepe’de gördüğünüz ilk çöp kutusuna atın. Aileleriyle birlikte 20 milyon insanın geçimini düşünüyorsanız, derhal güncelleyin. Hiç merak etmeyin. Faizi de enflasyonu da tek haneli rakamlara tekrar bizler indireceğiz. Bu iktidarı da müsait bir yerde indireceğiz.