Yurttaşların gözünü kulağını diktiği asgari ücret görüşmeleri sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak karar sabırsızlıkla beklenirken partilerin asgari ücret talepleri de birbirinden farklı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), asgari ücretin 3 bin 100 TL olmasını talep ederken İyi Parti ise 3 bin TL teklifinde bulundu. İki partinin ortak noktası ise asgari ücretin vergiden muaf tutulması oldu.

Asgari ücret görüşmelerinin sonucu merakla beklenirken, dikkat çekici maaş kararı Konya'da tek CHP'li belediye olan Tuzlukçu Belediyesi'nden geldi. İşçilerin 300 lira zam talebi belediye tarafından reddedildi. 

CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, tüm belediyelere örnek olacak nitelikte bir karara imza attı. Akbuğa, işçiler arasındaki kadrolu, sözleşmeli, taşeron ayrımına son verirken tüm çalışanları da sendikalı yaptı.Tuzlukçu Belediyesi'nde gerçekleşen asgari ücret ve zam belirleme toplantısına DİSK Genel-İş Sendikası Konya Temsilcisi Mustafa Tamer ve işçi temsilcileri katıldı.Toplantı da işçiler 300 lira zam talebinde bulunurken, CHP'li Başkan Akbuğa, asgari ücreti 4 bin 500 lira yaptığını açıkladı.

KRT'de yer alan habere göre; Akbuğa, bu kararının ardından "Sosyal demokrat olmanın bir anlamı vardır, biz de ayrıcalık olmaz eşit şekilde paylaşma olur" ifadelerini kullandı. Başkan Akbuğa, belediyedeki işçiler arasındaki ayrımı kaldıran tek belediye olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

İŞKUR işçileri aynı şartlarda çalışıyorlar, greyder, kepçe kullanıyorlar, yolundan, temizliğine her işe koşuyorlar, 'eşit işe, eşit ücret olması gerekir' dedik ve gerekeni yaptık" diyen Akbuğa, "Sosyal demokrat belediyecilik nedir tüm Konya’ya öğretmiş bulunduk. Bize bu şansı veren bize böyle davranmayı öğreten Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim.

Türkiye'deki tüm belediyeler çalışanlarına haklarını vermesi lazım. Ben göreve geldiğimde kadrolu işçilerin maaşları icralıktı, aldıkları para yetmiyordu. Gelir gelmez yüzde 70 zam yaptım. Şimdi maaşları sosyal hakları ile birlikte 5 bin 500'leri buluyor