Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 17-25 Aralık 2014 yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen dört bakanın Yüce Divan'a gönderilmesiyle ilgili oylamada, muhalefet partilerinin de fire verdiğini belirtti.

Halk TV yayınına katılan eski AKP'li Günay, “Komisyonun eğilimi vardı. Fakat bir erteleme oldu. O erteleme tam kararın komisyonda çıkacağı gün. O zaman başbakandı sanırım, Erdoğan komisyon başkanını aradı, komisyon başkanı bembeyaz bir yüzle gelip toplantıyı erteledi. O bir hafta içinde yeni birtakım girişimler oldu. Ali Bey (Ali Babacan) 'sağı solu tehdit ettiler' derken sanıyorum bunu söylemiş olabilir” diye konuştu.

Günay, bakanların Yüce Divan'a sevk edilmesiyle ilgili TBMM'de yapılan oylamada hem iktidarın hem de muhalefetin fire verdiğini söyledi:

Benim gördüğüm şudur arkadaşlar: İki taraf da fire verdi oylamada. Komisyonun Yüce Divan'a sevk etmesi ya da etmemesi konusunda Genel Kurul'da oylama yapılırken Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bir grup yukarının iradesine rağmen gitmeleri doğrultusunda oy verdi. Ama muhalefetin 3 partisi de fire verdi, gitmesinler diye oy verdi.

Soru üzerine bazı isimleri bildiğini dile getiren Günay, isimleri açıklamayacağını belirtti.

Soruşturmalarla ilgili muhalefetin yeteri kadar etkili olmadığını ifade eden Günay, şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan, 17/25'in arkasından hatırladığıma göre 23 Nisan'a kadar Meclis'e gelmedi. Grupta konuştu, Meclis'e gelmedi. Bu konuyu savunmaya kalkanlar olunca Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinden ciddi bir çoğunluk dışarı çıktı. Bu savunmaya kalkanları dinlemedi. Uzadı zaman ve muhalefet bu konuyu, Meclis'te tartışma konusunda yeteri kadar etkinlik sergileyemedi. O zaman her 3 partinin yetkilisine söylemiştim. 3'ü de katiyen bizden olmadı dememişti. İki taraflı da fire verildi. Muhalefet birçok oylama topyekun Meclis'te bulunamadı bile. Eski tutanaklara bakarsanız görürsünüz.