Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenlendi. Gence kentine yönelik füze saldırısı nedeniyle şu ana kadar 2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti, 40'tan fazla sivil yaralandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, saldırıyı Ermenistan'ın gerçekleştirdiğini 20'den fazla evin yıkıldığını duyurdu. Ermenistan kaynakları ise saldırının Ermenistan tarafından yapılmadığını öne sürdü. Hacıyev Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını söyledi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Shushan Stepanyan ise Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıyı Ermenistan'ın gerçekleştirmediğini ifade etti. Stepanyan, "Azerbaycan askeri-sivil liderliğinin açıklamalarına yanıt: Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından ya da Ermenistan Silahlı Güçleri tarafından Azerbaycan'a yönelik ateş açılmamıştır" ifadelerini kullandı. Stepanyan, Ermenistan'ın füze menzillerinin 20 km olduğunu; Gence'nin 40, Mingeçevir'in ise 50 kilometreden daha uzak olduğunu söyledi.

Sabah günün ağarması ile yıkımın detayları ortaya çıktı. Çok sayıda evin yerle bir olduğu görüldü. Gence'de enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, arama kurtarma çalışamalarına arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı ifade edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıyı Ermenistan'ın gerçekleştirdiğini söyleyerek "Ermenistan savaş suçu işliyor" dedi.

Kalın, Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır."

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN AİT SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRDÜK
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 11.11'de Cebrail ili yönünde Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağının Azerbaycan askerlerine havadan saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince vurularak düşürüldüğü bildirildi.