AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay’ın, AKP yönetimindeki Akçakale Belediyesi’ne 2,1 milyon liralık akaryakıt sattığı ortaya çıkmıştı.

Birgün'den İsmail Arı'nın aktardığı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Akay Petrol Şirketi’nin AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay dışında beş ortağı daha olduğu biliniyor. Şirketin diğer beş ortağı da AKP’li Akay’ın kardeşleri ve akrabaları. Cevap hakkı kullandırmak için ulaşılan AKP Milletvekili Akay, soruları da yanıtsız bırakmıştı

Öte yandan “Akaryakıt Alım İşi” ihalesi için hazırlanan ihale dosyanın 10’uncu Maddesine "İhaleye sadece ilçe merkezinde bulunan firmalar katılabilecektir" ibaresi de eklenerek Akçakale ilçe merkezi dışındaki şirketlerin ihaleye katılması engellenmişti.

Bölgeye ilişkin çarpıcı bilgiler Gazeteci Erk Acarer'den geldi. Acarer, söz konusu kişilere ilişkin önemli iddiaları sosyal medya hesabından paylaştı.

Acarer, 'Ne Urfa, Akçakale ne de Akay ailesindeki skandallar bitmedi. Ahmet Akay’ın yakınları ile birçok devlet kurumuna rüşvet verdiği iddia ediliyordu. Adı kirli ve akçeli işlere, usulsüz ihalelere karışan Akçakale Belediye Başkanı’nın görevde kalabilmesi için de milyonlar harcandı.' diyerek rüşvet iddialarına ilişkin belgeler yayınladı.

1-Tarikat-Siyaset-Ticaret kavramı değişti, Cihat-Siyaset-Ticaret oldu. Nasıl mı? AKP Milletvekili Ahmet Akay’ın Urfa’daki AKP’li Akçakale Belediyesi’ne milyonlarca liralık akaryakıt sattığı ortaya çıkmıştı.

2-Ne Urfa, Akçakale ne de Akay ailesindeki skandallar bitmedi. Ahmet Akay’ın yakınları ile birçok devlet kurumuna rüşvet verdiği iddia ediliyordu. Adı kirli ve akçeli işlere, usulsüz ihalelere karışan Akçakale Belediye Başkanı’nın görevde kalabilmesi için de milyonlar harcandı.

3-Skandalların örtülmesi ve ortaklığın sürmesi gerekiyordu. Bu iddialar daha da somutlaştı. Ahmet Akay’ın oğlu, Hasan Akay sınır kapısının açık kalması için gümrük görevlilerine rüşvet veriyor.

4-Akçakale’nin karşısı AKP’nin işbirliği içinde olduğu cihatçıların bulunduğu Telabyat. Kapı açık kalsın ki petrolden gıdaya kaçak ticaret yapılacak çift taraflı bir yol yapılsın. İşte Cihat-Ticaret-Siyaset. Bunlar da kayıt ve tutanaklar:

erk acarer

erk acarer

erk acarer