AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yürümekte zorlandığı görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Son olarak Erdoğan'ın denge ayakkabısı giydiği iddia edildi.

Özellikle de son birkaç aydır ülke gündeminde Erdoğan’ın hastalıkları, canlı yayınlardaki bitkin halleri ve yürümekte zorlandığı görüntüleri konuşuluyor.

Canlı yayın esnasında saniyelik uyuklaması:

Promptera ek olarak suflör kullanıyor olması:

NATO Zirvesi’ndeki ‘Dönün’ anonsuna tüm liderler arkasını dönerlerken Erdoğan’ın geç dönmesi:

Azerbaycan’daki resmi törende basına yansıyan yürüyüşü:

İzmir'deki AKP Kongresi sırasında yürürken zorlandığı görüntüler de epey konuşuldu:

Hatta konu hakkında TRT muhabiri Işıl Açıkkar’da bir açıklama yapmış, Erdoğan hakkında yapılan ‘desteksiz yürüyemiyor’ yorumlarına epeyce bir kızmıştı:

Bugün ise Erdoğan’ın denge kaybı yaşayan yaşlılar için üretilen otomatik balans sağlayarak düşmeyi engelleyen bir ayakkabı kullandığı iddia edildi. (Kaynak: @Kenanyapic1)

Daha önceki süreçlerde kendisinin neden takım elbisenin altına bu tarz bir ayakkabı tercih etmiş olduğu da konuşulmuştu:

Her iki ayakkabının benzerliği de epey düşündürücü… Ayakkabının teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse:

Denge ayakkabısının alt kısmında birtakım sensörler ve küçük motorlu bir mekanizma var.

Bu sensörler kullanıcının dengesinin bozulduğunu algıladığında, kişinin dik durması için ayağı yavaşça geriye doğru kaydırıyor.

Tıpkı normal ayakkabılara benzeyen bu denge ayakkabıları sayesinde kişi baston kullanmak durumunda kalmıyor. (Kaynak: Onedio)