Toplumsal Haber Merkezi

Erdoğancı olduğunu her fırsatta söyleyen Cavit Çağlar'ın kurduğu ve 'baskı görürsem hemen kapatır giderim' dediği Olay TV, nedense muhaliflerde büyük bir heyecan yaratmıştı.

Garip anlamlar yüklenen ve fişi sağcı patronun elinde bulundurduğu kanal, 26 günlük yayının ardından kapatıldı. Kanal kapanırken Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanal patronlarından Cavit Çağlar'ı savunmuş ve Çağlar'ın baskı gördüğünü ileri sürmüştü. Cavit Çağlar, yaptığı son açıklamayla da iktidarın değil kendisinin yapılan yayınlardan rahatsız olduğunu ifade etmişti.

Cavit Çağlar yandaş HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşmuş "Süleyman Sarılar yanlış yaptı. Ben kendisiyle 10 gündür konuşmadım. Öyle bir diyalog yok" ifadelerine yer vermişti.

Kapanan Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 26 günlük yayın hayatlarında partilere ne kadar süre ayırdıklarını paylaştı. Sarılar "26 günlük Olay TV yayınımızda partilere ayırdığımız canlı yayın süreleri; AK PARTİ 766, CHP 605, MHP 194, İYİ PARTİ 72, HDP 51 dakikadır. Kamuoyuna duyurulur. Rakamlar ortada. Sahi neden kapattırdınız?" ifadelerine yer verdi.

Sarılar'ın açıklamasına tepkiler de gecikmedi. Verilen rakamlar iktidar partisi ve diğer partiler arasındaki uçurumu gözler önüne serdi. İYİ Parti ve HDP'ye ayrılan sürelere vurgu yapılan tepkilerde Sarıların bu paylaşım ile AKP'ye daha yakındık izlenimi vermeye çalıştığı belirtildi. 

İşte o tepkilerden bazıları: