İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Meral Akşener, 'Ak Parti iktidarının ve Nebati Bakan’ın; ışıltılı gözler ve iş bilmezliğin getirdiği bir garip özgüvenle, ‘Şubat’tan daha iyi olacak’ dedikleri, mart ayını geride bırakıyoruz' diye sözlerine başladı.

'ÇEKİRGE SÜRÜSÜ GİBİ ÇÖKÜVERİYOR'
Ekonomik krize dikkat çeken Akşener, 'Maaşlar erimeye, paramız değer kaybetmeye aynen devam ediyor' dedi. Akşener açıklamasının devamında, 'Memleketin gençleri, KPSS’den yüksek puanlar alıp, dayısı olmadığı için, mülakatta elenirken; Bay Kriz’in yetkin kadroları, gördükleri her makamın, buldukları her maaşın üzerine, çekirge sürüsü gibi çöküveriyor' ifadelerini kullandı.

'HERŞEYELOG ERDOĞAN'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şifa' tarifine tepki gösteren Akşener, 'Biliyorsunuz, ‘herşeyoloji’ profesörü Sayın Erdoğan, her şeyden, ‘bir kibrit kutusu’ kadar anlar, ama kendini her şeyin uzmanı görür. Geceleri, manda yoğurdunu, kestane balı, Medine hurması ve yulafla karıştırıp, öyle yiyecekmişiz. Peki bu şifa, bir asgari ücretlinin hanesine nasıl girecek' dedi.

'AKSIRINCAYA KADAR YİYORLAR'
AKP'nin çift maaşlı bürokratlarına sert sözlerle yüklenen Akşener, "Yarın yokmuş gibi, o sandık hiç gelmeyecekmiş gibi yiyorlar. 'Aksırıncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar' yiyorlar" dedi.

AKP'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

'Üreten Türkiye' ile kamuoyunun karşısına çıkacaklarını söyleyen Akşener, AKP'ye de çağrıda bulundu.

Akşener şunları söyledi:

Kongremize, iş dünyası ve akademiden de, çok değerli panelistler ve hocalarımız katkı sunacak. Milletimizin sorunlarının çözümüne dair, en ufak bir fikri bile olmadığı, artık çok net bir biçimde ortada olan, Ak Parti’ye de, kapımız sonuna kadar açık, kendilerini en ön sırada misafir ederiz.

POLİS İNTİHARLARINI GÜNDEME GETİRDİ

Emniyet mensuplarının siyasi baskılar ve mobbing ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Akşener, istifalar ve intihar vakalarını gündeme getirdi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Akşener şunları söyledi:

Kendilerini sürekli ezmeye çalışan, kirli bir düzenle karşılaşıyorlar. Bunun sonucunda da; istifalar, ve her duyduğumuzda canımızı yakan, intihar vakaları, her geçen gün daha da artıyor. Peki, bu vahim durum karşısında, Bay Kriz ve ‘usta’ İçişleri Bakanı ne yapıyor? Hiçbir şey… Her konuda olduğu gibi, bu konuda da, kulaklarının üzerine yatarak, hiçbir sorun yokmuş gibi davranarak, intihar eden evlatlarımızın, bir değeri yokmuş gibi, umursamaz tavırlar takınarak, kendi kurdukları kirli düzeni, sürdürmeye aynen devam ediyorlar.

Emniyet Teşkilatı’nın, birikimini sömürüyorlar. Her yerde olduğu gibi, burada da, liyakatin yerini, torpilin aldığı atamalarla, Teşkilat mensuplarımızın, haklarına giriyorlar.

Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak, söz veriyorum: Kahraman Türk Polisi’nin değerini, sadece şehit olduğunda bilen, bu köhnemiş zihniyeti mutlaka değiştireceğiz. Her seçimde verdikleri, 3600 ek gösterge sözünde, hala bir gelişme yok… Sizler için 3600 ek göstergeyi çıkartmak da, inşallah bize nasip olacak."