AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

2022'nin ilk günlerinden itibaren başlayan zam furyası hakkında konuşan Erdoğan, zamların en düşük seviyede yapıldığını öne sürdü.

Erdoğan, ''Vatandaşlarımıza daha ucuz doğalgaz ve elektrik vermek için yaptığımız fedakarlık bütçenin 10'da 1'i kadardır. Yılbaşından itibaren yapılan zamlarda mümkün olan en düşük seviyede yapılmıştır'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

''Önümüzdeki yıl bu zamanlar bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla milletimizin huzuruna çıkacağız.

Türkiye'nin sorunlarına çözümler üretmek, yeni projeler üretmek için çalışmaya devam ediyoruz.

İstikrar ve güven iklimini güçlendirerek, programlarımıza uyarak; ekonomimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Bugünün Türkiyesi ne 1970'lı yılların ne de 1994'ün kırılgan ekonomisine sahiptir.  Ülkemizin Gezi olaylarından beri yaşadığı her hadise bize bunu göstermiştir.

'PANİK HAVASINI DAĞITTIK'

Kendi içerisinde dinmesini beklediğimiz dengesiz halin devam ettiğini görünce 20 Aralık'ta açıkladığımız programla panik havasını dağıtmak zorunda kaldık.

Açıkladığımız tedbir paketlerinden biri olan kur korumalı tl mevduatına yatırımcıların ilgi gösterdiğini görüyoruz. Şimdiye kadar 162 milyar liralık mevduat kur korumalı sisteme geçmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'mız altın tahvili ihracatını farklı alternatifle sürdürüyor.

KDV AÇIKLAMASI

Kamu bankalarının kredilerinin belli bir oranını her yıl ilan edilecek sektörlere şeffaf bir şekilde kullandırmalarını garanti ediyoruz. Finansal istikrar için sermaye aktarımını teşvik ettiğimiz bankaların, uluslarara sisteme uygun yapabilmeleri için altyapı kurduk.

KDV, adaleti sağlayacak çalışma hazırlanıyor.

VATANDAŞLARA DÖVİZ ÇAĞRISI

Türkiye'nin bir daha döviz krizi yaşamamak için elimizden geleni yapıyoruz. Kısa hesaplarla ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz.

Ülkemizde döviz mevduat hesapları oldukça yüksek seviyede. Vatandaşlarımızı, yatırımcılarımızı dövizden kendi paramıza geçmeye davet ediyoruz.

Vatandaşlarımıza daha ucuz doğalgaz ve elektrik vermek için yaptığımız fedakarlık bütçenin 10'da 1'i kadardır. Yılbaşından itibaren yapılan zamlarda mümkün olan en düşük seviyede yapılmıştır.

Dünyadaki değişimlerin yeni politikaları gerektirdiği gerçeğini gören ilk ülkelerden biriyiz. Bu yol birçok ülke tarafından uygulanmaya başlamaktadır. Yarım asırlık çözümleri, memleketimize tek çözüm olarak sunanlar da bir gün efsunlu uykularından uyanacaklardır.

KORONAVİRÜS SALGINI

Avrupa ve ABD başta olmak üzere Omicron varyantı altında kıvranıyor. Türkiye bu süreçte de vatandaşların sağlığını gözeten hem de günlük yaşamını akışını önemsiyor.

Salgınla mücadele için gereken her türlü ihtiyacı karşılama kapasitesine sahibiz. TURKOVAC aşımız sayesinde kendime daha güvenle bakıyoruz.

Eğitim öğretim başta olmak üzere hiçbir mağduriyete meydan vermedik. Vatandaşlarımızdan bu dönemde de tedbirleri uygulamalarını istiyoruz.

SOSYAL YARDIMLAR

Vatandaşlarımızdan gelen serzenişleri biliyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Bu ülkenin insanlarının çözülmemiş hiçbir sorunu bırakmayacağız.

Ülkemizde 2021 yılında yaşanan yangın ve sel afetlerinde zarar gören işyeri, araç ve ev eşyası olarak 354 milyon lira yardım yapılmıştır.

Afganistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyoruz. AFAD koordinasyonu ile 700 ton acil ihtiyaç ürünlerini taşıyan 'iyilik treni' yolluyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızı bu iyilik trenimize yardımda bulunmaya çağırıyoruz.

Elektrik desteğiyle, son 3 senede yıllık ortalama 2.1 milyon haneye 6.4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. 50.4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi de bu kapsama alıyoruz. Kömür yardımını doğalgaz yardımı olarak da alabilme düzenlemesi hazırlandı.