AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni normalleşme adımlarını açıkladı. Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda 81 ilde 4 gün sokağa çıkma yasağı olacağını duyurdu. Seyahat kısıtlaması da 15 gün daha uzatıldı.

Erdoğan açıklamasında, "Salgının seyrinde olumsuz bir gelişme olursa bazı tedbirleri daha sert biçimde uygulamak zorunda kalabiliriz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacaktır" diyerek bu yılki eğitim öğretim döneminin sona erdiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı uygun şartları sağlayan camilerde ibadet izni verileceğini duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet göstereren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleşme takvimini adım adım gerçekleştireceğiz. Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde husus yayınlandı. İş yerlerinin giriş saati kullanım alanı, müşteri sayısını gösteren bilgilendirme asılacaktır. 23-24-25-26 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Çarşamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktır. Seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

CAMİLER AÇILIYOR

29 Mayıs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle ilgili şartları uygun camilerlerle ibadete açıyoruz. Bu cemaatle namazı tabiki kurallar içerisinde ifa edeceğiz.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONA ERDİ

Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir. Çarşamba günü 23. dönem adli yargı hakim savcılarımızın kura törenine video konferans yöntemiyle katılacağız.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir.

CEZAEVLERİ 'NORMALLEŞİYOR'

Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.