Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, İstanbul İl Başkanı'nın Osman Nuri Kabaktepe olduğunu resmen duyurdu.

Kongredeki konuşmasında "İstanbul'un her hanesini muhabbetle kucaklayacağına inandığımız değerli bir arkadaşımıza il başkanlığı görevini vereceğiz" diyen Erdoğan, yeni il başkanını "Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz. Osman Nuri Kabaktepe'nin davaya olan sevgisine bizzat şahit olduk" ifadeleriyle duyurdu.

'CAMİMİZİ BİRA KUTULARIYLA İŞGAL ETTİLER'
AKP ve yandaşlarının, Gezi direnişini baltalamak için devreye soktuğu operasyonlardan biri de Dolmabahçe'deki camiye alkollü içkilerle girildiği yalanıydı. Bu iddiayı yıllar sonra bile tekrar kullanan Erdoğan "Camimizi işgal etmek suretiyle bira kutularıyla beraber o camiimize giren onlar değil mi, bu ahlaksızlar, bu edepsizler değil mi, bu teröristler değil mi? İşte bu Gezi olaylarında da bunların hesabını onlara sorduk. Bundan sonra da ola ki böyle bir yola (Gezi olayları) tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir. Onlar mesajlarını bu aziz şehrin duvarlarına 'Zulüm 1453'te başladı' yazarak verdiler. Biz cevabımızı büyük ve güçlü Türkiye diyerek verdik. Onlar, milletimizi birbirine karşı kışkırtmak için her yolu denediler. Biz cevabımızı Rabiamızla verdik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan AKP Genel Kongresi'nin ise 24 Mart'ta yapılacağını açıkladı.