AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin 7’inci kongresindeki konuşması devam ediyor. Konuşmasının büyük bölümünü bugüne kadar neler yaptıklarını anlatmaya ayıran Erdoğan, konu adalete gelince bu konuda anlatacak bir şey bulamamış olacak ki inşa ettirdikleri adalet saraylarını anlattı.

“Dünyada olmayan eşsiz bir Yargıtay binası yaptık; o merdiven altı adalet dağıtımı vardı ya, artık bunlar yok” ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasının yargıyla ilgili bölümünde hakim sayısını artırmalarından ve 274 adalet hizmet binası inşa etmelerinden bahsetti.

İŞTE ERDOĞAN’IN KONUŞMASININ YARGIYLA İLGİLİ BÖLÜMÜ:

Hâkim, savcı ve diğer personel sayısını yüzde 176 oranında artırarak, yargının insan kaynağı kapasitesini güçlendirdik. İktidara geldiğimizde 9 bin 349 olan hâkim-savcı sayısı, FETÖ’cü hainlerin yol açtığı tahribata rağmen, bugün 21 bin 651’e ulaştı. İstinaf uygulamasını başlatarak 15 bölge adliye mahkemesi ve 8 bölge idare mahkemesini devreye almak suretiyle temyizdeki yığılmaların önüne geçtik.

Yargının, hukuku daha etkin ve sade şekilde işletebilmesi amacıyla temel kanunların pek çoğunu baştan sona yeniledik. İnşa ettiğimiz 274 adalet hizmet binasıyla, hem yargı mensuplarımıza, hem de vatandaşlarımıza en iyi fiziki şartları sağlamanın gayreti içinde olduk. Adalet arayışının insanlığın bitmeyecek yolculuğu olduğu anlayışıyla, reform gündemimizden hiç ayrılmadık. Son olarak da, geçtiğimiz haftalarda İnsan Hakları Eylem Planımızı milletimizin takdirine sunduk. Ayrıca, milletimizi yeni ve sivil Anayasa ile buluşturmak için çalışmaya başladık.