AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, televizyon kanallarının ortak yayınında konuştu. Varlık Fonu Başkanı olan Erdoğan'ın Varlık Fonu Başkanımı çağırdım demesi gündeme oturdu.

Erdoğan, Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda buldu.

“BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı’yla da bir görüşmemiz oldu” diyen Erdoğan, “BAE’nin Türkiye’ye yönelik yatırımlar noktasında ciddi bir görüşme yaptık. Bu görüşmede de hangi alanlarda ne gibi yatırımlar yapılabilir, bunları görüştük. Gerek Varlık Fonu Başkanımı davet ettiğim gibi Yatırım Destek Fonu Başkanımı da davet etmiştim” dedi.

Erdoğan, “Çok ciddi bir yatırım hedefleri, planları var. İnşallah çok kısa zamanda BAE ülkemizde ciddi yatırımlara girecek” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

Devletler arasında gidiş gelişler hep olabilir. Burada da benzer bazı durumlar oldu. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak, bu görüşmelerle birlikte belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bölgedeki bazı sıkıntıları, temenni ediyorum ki, aynı kültürün, inancın mensupları olarak gidermiş oluruz.