Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla üç ismi görevden aldı. Görevden alınanlar, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Nuri Ekici, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Nuri Ekici görevden alındı. Ekici, 2018 yılında yine Erdoğan'ın aldığı bir kararla Kültür ve Turizm Bakanlığı I. Hukuk Müşaviri görevinden alınarak DT'ye atanmıştı.

İKİ BAKANLIKTA GÖREVDEN ALMA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi gereğince görevden alındı.

Yayımlanan atama kararlarına göre; 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü maddeleri gereğince Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu görevden alındı ve yerine Ayşe Ayşin Işıkgece atandı.

Yine Tarım ve Orman Bakanlığı'nda açık bulunan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığı'na, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci ve 3'üncü maddeleri gereğince Osman Yıldız atandı.