AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmen tartışmalarına ilişkin konuştu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedef aldı. “Suriye’den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız bay Kemal, siz ne derseniz” diyen Erdoğan, “Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde MÜSİAD’ın 32’inci Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni’ne açıklamalarda bulundu.Son günlerde siyasetin gündemine gelen sığınmacı konusu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir? Bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz, sevgili peygamberimizin muhacirliğini de biliriz ensar olduğu dönemi de biliriz” dedi.

Açıklamasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye’den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız bay Kemal, siz ne derseniz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız. Bunu da bilesin. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Yok ya! Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Ve onları katillerin eline, kucağına atmayacağız. Biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz. Yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini görüyoruz.

Erdoğan, ekonomik krizle ilgili de şunları söyledi:

Katlanarak artan enerji, gıda ve hammadde fiyatları ne yazık ki tüm dünyada enflasyonu körüklüyor, enflasyon herkesin ortak sorunu haline gelmiştir.

Tüm bu olumsuz gelişmelerden küresel ekonominin bir parçası olarak Türkiye ekonomisi de ister istemez etkileniyor, üstelik biz bir de kur baskısı ve rasyonaliteden uzak fiyatlandırma alışkanlığı ile mücadele ediyoruz.

'ENERJİ FAKİRİ TÜRKİYE'

Enerji fakiri olan bir ülke Türkiye, buna rağmen kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından en düşük enerji maliyeti Türkiye'dir.

Nükleer güç santrallerimizi devreye almak için gece gündüz demeden çalışıyoruz, Akkuyu'yu inşallah 2023 sonuna kadar bitireceğiz.

'İNSANIMIZIN HAYAT STANDARTLARINI KORUYACAK ADIMLAR ATIYORUZ'

Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar her alanda insanımızın hayat standartlarını koruyacak adımlar atıyoruz.

Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazı bir an önce ülkemiz sistemine bağlamak için yoğun çaba harcıyoruz.

Attığımız adımlarla 85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmesini sağlıyoruz.

Fahiş artışların bir kısmının ekonomik gerçeklerle bağlantısının bulunmadığını elbette biliyoruz.

Bakanlıklarımız ve diğer kurumlarımızla tamahkarlık yapanlara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, bugünkü Kabine Toplantısı'nda bu meseleleri konuşacak, tartışacak, atılması gereken adımları süratle hayata geçireceğiz.