Erdoğan, Ege ve Akdeniz kıyıları başta olmak üzere Türkiye'yi etkisi altına alan orman yangınlarına ilişkin tüm sorumluluğu belediyelere yükledi.

Erdoğan, yangınla mücadelede iktidarın yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri bu açıklamayla bertaraf ederken muhalefetten tepkiler yükseldi. 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Erdoğan'a "Sorumluluktan kaçamazsın Erdoğan! 19 yıldır iktidarsın 1 tane yangın uçağı almamışsın! Olanı da hangarda bırakmışsın. “Yangın belediyelerin sorumluluğu” demek; ayıptır! Ormanlarda başlayan yangın beceriksizliğiniz sonucu yerleşim yerlerine geldi. Doğruyu, gerçeği söyle!

Yerli ve milli Erdoğan! Yeşil vatanın korunmasını yerli ve milli kurumumuz Türk Hava Kurumu’na değil Ruslara bıraktığını anlatırken hiç mi hicap duymuyorsun? Pert diyorsun uçaklara. Neden pert! 19 yıldır iktidarsanız! Neden pert?" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP'li Engin Altay da Erdoğan'a tepki göstererek "Beyefendi bana”namert”demiş 2 Ağustos Pazartesi saat 12:00 ile 18:00 arasında Belediye Başkanlarımız ile Mumcular, Beyciler, Bayır, Mazı bölgesinde bir uçak yada bir helikopter görmedik. “Yalancı”ve”namert” arıyorsan aynaya bakacaksın. Kusurunu ve ayıbını hakaretle kapatamazsın." dedi.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ise sorumluluk konusunu yönetmelik ile yanıtlayarak "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sorumluluk büyükşehir belediyelerin değil, Orman Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Kuruluş ve Görev Yönetmeliği’nin 16.maddesine göre Koruma Şube Müdürlüğünündür. ARTIK T A M A M!" dedi.

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Erdoğan'a "Ulusal Afet Müdahale Planı"nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından hazırlandığını hatırlatarak "Sn Erdoğan'ın "Ulusal Afet Müdahale Planı"ndan haberi var mı? Bu nasıl devlet başkanlığı? Yangın müdahale grubu içinde bir satır bile belediye adı geçmiyor. Bu belge Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından hazırlandı." dedi.

Erdoğan'a sosyal medyada tepkiler sürüyor.