Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19 aşılaması başladığında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP'liler olduktan sonra diğer partilerin genel başkanlarına aşılama çağrısı yapmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu daveti reddederek "her yurttaş gibi sıram gelince aşımı olacağım" demişti. Kılıçdaroğlu öyle de yaptı ama Erdoğan bunu da anlamazlıktan geldi...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Kadın Kolları Olağan Kongresi’nde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Çin’den ücretsiz ithal edilen 1 milyon doz aşının Devlet Malzeme Ofisi’ne fatura edilip edilmediği sorularına tepki gösteren Erdoğan, "Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız sen ne zamandan beri devletin aşıları para ile sattığını söylüyorsun. Bu ne utanmazlıktır ya. Dünya aşı arıyor, bulamıyor. Biz aldığımız aşıları süratle belli kategorilerde vatandaşlarımıza ulaştırmak istiyoruz" dedi.

NİYE YAPTIRDIN O ZAMAN?
Kılıçdaroğlu'nun aşı yaptırmasından da rahatsız olan Erdoğan, CHP liderinin sırası gelince aşı yaptırmasına da alındı. Erdoğan şöyle konuştu:

Önce “Ben vatandaş Kemal’im, sıram ne zaman gelirse aşımı yaptıracağım” dedi. Niye gittin yaptırdın o zaman? Bugün yeni bir şey söylemiş. Biz hiç bir eve kahveye çaya gitmezmişiz.

Ya sen bizden alıştın. Ankara’nın en büyük spor salonunda Kadın Kolları Kongresi yapıyoruz, dikkat et. Tablo ortada. Demokrasi ve ekonomide reformla ilerleyelim diyoruz, onların gönlünde tek parti özlemi var. Geç o işleri geç.