Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bozkurt ilçesindeki sel bölgesine otobüsle geldi ve otobüsten çıkmadan bir konuşma yaptı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız" dedi.

Erdoğan, "Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız ve süratle, en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

SANKİ BASİT BİR SU BASKINI!
Erdoğan ile aynı dakikalarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan trajikomik bir açıklama geldi. Altun, sanki felaketin boyutu yeterince ağır değilmiş gibi, Karadeniz’deki sel felaketiyle ilgili yapılan paylaşımlara, 'Toplumda bir infial ortamı oluşturulmak istenmektedir' diye tepki gösterdi.

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya üzerinden sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. Altun, “Toplum yaşamını, kamu düzenini ve demokrasiyi tehdit eden faktörlerin başında sistematik yalan ve dezenformasyon kampanyaları gelmektedir” ifadesini kullandı.