AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer meslek kuruluşlarını hedefe koydu.

Erdoğan, "Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar, Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir, bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına adeta el koyması hadisesidir." dedi.

TERÖR SUÇLAMASI
Barolarla ilgili kanun değişikliğiyle önemli bir adım attıklarını ileri süren Erdoğan, "Terör örgütünden birisini getirip Türk Tabipleri Birliğinin başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı, demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı, terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına adeta el koyması hadisesidir." ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLER RAHATSIZ ETMİŞ
Erdoğan, hükümetin en başarılı olduğu alanlardan birisinin sağlık olduğunu iddia ederek "Bütün fiziki altyapısıyla tarihinde görmediği yatırımları gerçekleştirmiş olan bu hükümete kalkıp da hala çirkin yaklaşımlar içinde bulunmak herhalde kabul edilebilir bir şey değildir." ifadelerini kullandı.