Haziran seçimlerine artık aylar kala Türkiye siyasetinin ısınması beklenirken; AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yaptığı iki konuşmada da siyasi mesaj vermemesi dikkat çekti. 

Dün yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, 'seçim sathı mahaline girerken provokasyonlar artabilir' ifadelerine rağmen Erdoğan, bugün Üsküdar Ayazma Cami Açılışı'nda ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezî Derslik Binası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmalarda muhalefete yüklenmedi.

'CAMİLERİMİZİ MANEVİ MUHAFIZ OLARAK GÖRÜYORUZ'
Erdoğan, cami açılışında "Her camimizi, ülkemizin ve milletimizin geleceği için vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız olarak görüyoruz. Mimarisiyle, yeriyle pek çok özelliğiyle şehrimize değer katan, Ayazma Camiimizin banisi  Sultan 3. Mustafa'dan bugüne kadar bu eserin yaşatılması için gayret gösteren herkesi rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı. 

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ
Üniversite bina açılışında ise Erdoğan, kitap okumanın önemi işaret etti. Avrupa'nın 'cehalet' içinde olduğu dönemde 'ecdadın' üniversiteler açtığını söyleyen Erdoğan, bugünkü ikinci konuşmasında da muhalefete yüklenmeden noktaladı.