AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki fakülte ek bina açılışında konuştu.

“İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da girecek, uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak. Biz buna inanıyoruz” diyen Erdoğan, RTE Üniversitesi ile ilgili “Birileri adeta üniversitelerimizin sayılarıyla, hani 207’ye çıkardık ya, bunlarla dalga geçerken ‘Bugün profesörü olmayan üniversiteler var’ diyordu. Ama az önce RTE Üniversitesi’ndeki profesör sayısını duyunca bu kulakları olup da duymayanlar inşallah duymuşlardır.” ifadelerine yer verdi.

‘RTE ÜNİVERSİTESİ İLE YÜKSEK ÖĞRENİMİ TAÇLANDIRDIK’
“Biz yolları kısalttık. Çünkü yol medeniyettir dedik bu adımları attık” ifadelerini kullanan Erdoğan ”İnşallah fırsat bulabilirsek Ayder Yaylası’ndaki çalışmaları da yerinde görmek istiyorum. Yeter mi yetmez biliyorsunuz Ovit Tüneli’ni de ziyaret edeceğiz. Pazartesi günü Rize’de il kongremizi yapacağız. Salı günü Trabzon’daki il kongremizi icra edeceğiz. Rize’ye gelmişken adımızı taşıyan üniversiteyi ziyaret etmemek olmazdı. Ek binaların tüm gençlerimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Rize’mizde yaklaşık 70 yıllık geçmişi olan özellikle yüksek öğrenim konusundaki yapılaşma alt yapımızı 2006’da üniversitemizle taçlandırmıştık. Sonradan ismimizin verildiği üniversitemize her türlü desteği sağladık, sağlıyoruz” dedi.