Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'kademeli normalleşme'ye ilişkin, "Mümkün olduğunca şu an aldığımız kararların arkasında durmaya çalışacağız" dedi. Erdoğan, "Mısır'la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak işbirliği sürecimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından Hz. Ali Cami'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'KADEMELİ NORMALLEŞME'
"Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri bizleri de karar almada zorluyor. Şu anda da tüm dünyada olduğu gibi bizde de böyle bir sıkıntı var" diyen Erdoğan, 'kademeli normalleşme' kararlarının arkasında durmaya çalışacaklarını söyledi. "Restoran, kafe, kuaför gibi yerler konusunda şartları zorlayacağız. Mümkün olduğunca şu an aldığımız kararların arkasında durmaya çalışacağız. Netice almakta zorlanmaya başlarsak süreci devam ettireceğiz" dedi.

'ÇİN'DEN İKİNCİ BİR PAKETİN GELMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİR'
Erdoğan, muammaya dönen aşı sürecine ilişkinse şu bilgileri verdi:

Aşı konusunda şu anda bizim Çin ile anlaşmamız var. Oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam ediyor. Bu arada Almanya ile olan anlaşmamız da devam ediyor. Fakat yine Rusya bir anlaşmamız var. Rusya ile olan anlaşma da görüşmelerimiz bakanlıklarımız arasında devam ediyor. Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir. O konuda da mutabık kalırsak 50 milyon doz daha Çin'den alabiliriz.