Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19 salgını başından beri bizzat üyelerinin ağzından da defalarca duyulduğu gibi hiçbir karara imza atamayan, sadece sorulduğunda 'tavsiye' verebilen Koronavirüs Bilim Kurulu, konu yasakların ensenilmesi olunca yine devreye girdi. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kısıtlamalar sorulunca Bilim Kurulu'nu hatırladı, "Bizim bir Bilim Kurulumuz var" dedi. Oysa şimdiye kadar Bilim Kurulu'nun 'tam kapanma' gibi onlarca tavsiyesine özellikle de mali çekincelerle kulak asılmamıştı...

Cuma günleri namaz çıkışı açıklamalarını gelenek haline getiren Erdoğan, yine bir cami çıkışında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kısıtlamaların esnetilmesi konusuna da değinen Erdoğan, Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısını işaret etti. "Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Pazatesi günü çalışmalar kabineye gelecek ve mutasyonun hangi illerde hangi durumda olduğunu Sağlık Bakanımız sunumunu yapacak" diyen Erdoğan, "Ona göre bizler de nasıl tedbirler alabiliriz, kafelerle ilgili nasıl adım atarız bunların kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacağız" ifadelerini kullandı.

SEN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL MİSİN?
Erdoğan, bir süredir devam ettirdiği gibi CHP'li belediye başkanlarını hedef almayı da ihmal etmedi. "Bir sel felaketi oldu, İzmir ne hale geldi görüyorsunuz? İstanbul ne hale geldi görüyorsunuz? Tedbirleri var mı yok" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İstanbul’da benim belediyeyi devraldığım dönem gibi çöp dağları yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? İstanbul eskiye mi dönecek! Bu benim çılgın proje diye tanımladığım bir projedir. Yeni bir proje değildir. Dünya bu projeyi hayranlıkla izleyecek. Diğer projelerimizi izlediği gibi. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz.