Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, NATO üyeliği için yeşil ışık yakan Finlandiya için ''Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Dereyi görmeden paçayı sıvamanın bir anlamı yok. Biden ne gibi açıklamalar yapacak bunu bilmiyorum Miçotakis'in oradaki mesajları onlar da ayrı bir konu. Dolayısıyla her şeyi bir görüp, özellikle de Biden'ın açıklamalarını da gördükten sonra biz de tavrımızı ortaya koyarız. 

PKK ne ise YPG de odur. Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Amerika son dönemlerde gelen yönetimlerin hepsi de PKK terör örgütüne karşı veya Suriye'nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi destekleri vermiştir. Bunları bütün gelen yönetimlere söylememize rağmen bunlar dinlenmemiş ve bu süreç aynen devam etmiştir. Şimdi de bu tür şeyleri duyuyoruz. Ben açık ve net bir şekilde söylüyorum şu anda Pençe kilit harekatını izlediniz, Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de bunların aynını yapmaya devam edeceğiz. Bize düşman olan örgütlerle, arkalarında kim olursa olsun aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Olay budur.

Ayrıntılar gelecek…