AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi, bence bu ülkenin yargısı var ve kendilerine militan diye hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile, herkes davasını açmalı. ” sözlerinden sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül harekete geçti.

Bakan Gül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. “Bugün bu ülkenin hakimine, savcısına, valisine, kaymakamına ‘militan’ diyen birisi, militan görmek istiyorsa o döneme baksın, bu yaşadığımız dönemdeki militanlara baksın." diyen Abdülhamit Gül, "Mahremiyet ifşasını, özel hayat komplolarını, kaset tezgahlarını yaşam tarzı haline getirenlere baksın. Hukuk bütün bu haysiyet cellatlarına hesap sorulmuştur, sormaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü partisinin grup toplantısında Kılıçdaroğlu için, “CHP yöneticileri, kendi içlerinde yaşanan taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık skandallarının üzerini örtmek için hem bize hem milletimize olan hakaretlerinin dozunu sürekli artırmaya başladı” diyerek hukuki süreç başlatılmasını istemişti.