Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik'e "Sana hava ambulansı gönderelim" dediği görüntüler konuşulurken Hatay'ın durumu bir kez daha gündeme geldi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’daki koronavirüs vakalarındaki artışa ve yüksek ölüm oranlarına dikkat çekmek için TBMM’de tabutlu basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de başka hiçbir kentte bu kadar vaka artışı olmadığını ifade eden Topal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre Hatay'da vakaların yüzde 125 arttığını söyledi. Topal, "Biz, 10 Eylül-10 Aralık arasındaki ölü sayılarına baktık, yüzde 400 artış var. Sayın Bakan, vaka artışları için 'Filyasyon ekibini artırdık, yoğun bakım yatak sayısını artırdık, PCR test cihazını artırdık' dedi. Hatay'da bir düşüş yok" diye konuştu.

GASİLHANEDE KUYRUK VAR
Hatay'ın 11 milletvekilinin 6'sının, ildeki bazı yöneticilerin, sağlık çalışanlarının ve çok sayıda vatandaşın Covid-19'a yakalandığını anlatan Topal, şöyle konuştu:

Gasilhanede vatandaşımız cenazelerini almak için sıra bekliyor. Yoğun bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız sıra bekliyor. Sayın Bakan, 'Hatay'da ağır hasta yükü fazla' diyor. Madem öyle ise nedir bunun çaresi? Halk çaresiz. Halk karantina uygulansın istiyor. Ancak karantinanın da şartları var. Vatandaşlarımız, esnaf, çiftçiler, tarım işçileri, serbest meslek mensupları, kiracılar ve birçok vatandaşımız ekonomik olarak zor durumda. Vatandaşlarımıza ekonomik destek verilerek karantina uygulanmalıdır.

Topal, basın toplantısını elindeki tabutu kaldırıp “Hatay ölmesin, Hatay yaşasın” diyerek sonlandırdı.