Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP yönetimindeyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından on yıllığına TÜGVA’ya verilen kafeterya tahliye edilmek istendi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA’nın ismini vermeden yaptığı paylaşımda mahkeme kararı olduğunu buna rağmen tahliye işlemi yapılamadığını belirterek, “Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” dedi.

Ada Gazetesi, İBB ve Adalar Belediyesi zabıtaları tarafından boşaltılmak istenen kafeteryada zabıta ekipleri ile TÜGVA yetkilileri arasında tartışma çıktığını aktarmıştı. Olay yerine polis çağırıldığı; polis ile İBB zabıtaları arasında çıkan arbedede polise fiziki müdahalede bulunduğu gerekçesiyle İBB Zabıta Müdürü’nün göz altına alındığı ifade edilmişti. 4 saat göz altında kalan müdür ifadesi alındıktan sonra tahliye edildiği de aktarılan bilgiler arasındaydı. Yaşananların ardından TÜGVA’dan bir açıklama gelmişti.” TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği hakkındaki asılsız iddialara istinaden kamuoyuna duyuruyoruz!” denilen açıklama aynen şöyle:

İBB SÖZCÜSÜ: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR
İBB Sözcüsü Murat Ongun ise kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TÜGVA’nın imini anmadan, “Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi'ni, mahkemenin kesin kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor” diye yazdı. Ongun, “Yasaya rağmen bir vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırı, görülmemiş bir olaydır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” ifadelerini kullandı.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ
Avukat Fırat Burak kendisi ve 4 zabıtanın hastanede olduğunu belirterek çevik kuvvet polisleri hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi. Burak, TÜGVA'nın işgalci olarak orada kaldığını belirtti.

"BU POLİS TÜGVA'NIN POLİSİ"
CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat neler yaşadığını KRT ekranlarında anlattı. Akpolat, "Bu polis bizim, halkımızın polisi değil. Bu polis TÜGVA'nın, iktidarın polisi." dedi, polisin çok sert müdahalede bulunduğunu söyledi. 

Polislerden şikayetçi olacağını belirten Akpolat, ağrılarından dolayı canlı yayını kısa tutmak zorunda kaldı.

'HALK MI BÜYÜK 3-5 KİŞİ Mİ, GÖRECEĞİZ'
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, işletmesi AKP yönetimindeyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından on yıllığına TÜGVA’ya verilen Adalar'daki kafeteryanın tahliye edilmesi kararına uyulmamasına tepki gösterdi. "Kamunun malına çökme dönemi bitti!" diyen Kaftancıoğlu, 39 İstanbul'un ilçe başkanı ile Adalar iskelesinde belirterek, "Halk mı büyük 3-5 kişi mi, göreceğiz!" dedi. 

CHP'li Kaftancıoğlu, mahkemenin kararına rağmen kafeteryanın tahliye edilmemesine tepki göstererek Twitter'dan şunları yazdı:

"Büyükada iskelesine çökenler, mahkeme kararına rağmen boşaltmayanlar, hukuk dışı davrananlara müdahale etmek yerine halkın haklarını koruyanları darp edenler! Kamunun malına çökme dönemi bitti! Saat: 15’00’de 39 ilçe başkanımızla orada olacağız Halk mı büyük 3-5 kişi mi? Göreceğiz!"