AKP, hakkında hızla fezleke düzenlenen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçmeye hazırlanıyor. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Güzel hakkındaki fezlekenin, öncelikle TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu gündemine alınması talimatını verdiği öğrenildi. Güzel hakkındaki Meclis'te bulunan diğer dokunulmazlık dosyalarının öne çekilmesinin de gündemde olduğu belirtildi.

Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli de dün Meclis’te HDP’li vekilleri bir saniye bile görmeye tahammül edemediğini belirterek dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemiş, partinin de kapatılmasını istemişti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, 2017'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonunda öldürülen Volkan Bora'yla birlikte görüntüleri kamuoyuna yansımış, Güzel fotoğrafın çözüm sürecinde çekildiğini söylemişti.

Fotoğrafın çekildiği dönemde hiçbir siyasi parti ile ilişkisinin olmadığını, Bora'nın üzerinden çıkan fotoğrafla ilgili de hakkında şimdiye kadar bir soruşturma açılmadığını belirten Güzel, 5 yıl önce ele geçtiğini tahmin ettiği fotoğrafların da kendisine yönelik "kumpas" amaçlı kullanıldığını dile getirmişti.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ
BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın kulis haberine göre Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AKP MYK'da da Güzel hakkında fezleke hazırlanması ele alındı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, “Bir milletvekilinin PKK'li bir teröristle fotoğraflarının ortaya çıkmasına eyvallah diyemeyeceklerini" söyleyerek, Güzel hakkındaki dokunulmazlık fezlekesinin ayrılarak öncelikle karma komisyon gündemine alınmasını istedi. Erdoğan'ın, "Bu fotoğraflar milletin vicdanını yaralamıştır. Meclis çatısı altında bir milletvekilinin geçmişte de olsa bir teröristle fotoğraflarının olması kabul edilemez. Parti olarak, bu kişinin dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmasının önünü açacağız" dediği öğrenildi.