15 Temmuz sonrası yurt dışındaki 'FETÖ' okullarını devralmak üzere görevlendirilen ve yönetiminde Esra Albayrak'ın da yer aldığı Maarif Vakfı'nın bütçesi 2022 teklifinde yüzde 185 artırıldı ve 1.3 milyar lirayı aştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğant tarafından Meclis'e gönderilen 2022 yılı bütçe teklifine göre 'kâr amacı gütmeyen' kuruluşlara 4 milyar liranın üzerinde para aktarılacak. Teklife göre Erdoğan'ın kızı ve eski bakan Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak'ın da yönetiminde yer aldığı Maarif Vakfı, yüzde 185'lik artışla 1.3 milyar TL alacak.

15 Temmuz'un ardından 'yurt dışındaki 'FETÖ' okullarını devralmak' görevi verilen Maarif Vakfı, 2021 yılına göre 2022 yılı ödeneğini üçe katladı. Yurt dışında yürüttüğü eğitim faaliyetleri itibarıyla 'Paralel Bakanlık' olarak nitelendirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile (MEB) ile yetki çatışması yaşayan vakfa 2022 yılı için 1 milyar 389 milyon 323 bin lira ödenek ayrılması öngörüldü.

BÜTÇE HER YIL YÜKSELDİ
MEB bütçesinden Maarif’e 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sırasıyla 163 milyon lira, 270 milyon lira ve 422 milyon lira aktarıldı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile vakfa 2020 yılında MEB’den aktarılan para ise 684 milyon lira olarak gerçekleşti. Kaynakları eğitimdeki sorunların çözümü için yetersiz bulunan MEB’den dört yılda 1 milyar liranın üzerinde para alan Maarif Vakfı'nın 2022 yılı başlangıç ödeneği kayıtlara, 1.3 milyar lira olarak geçti.

YEŞİLAY’IN ÖDENEĞİ DE ARTIRILACAK
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın yanı sıra çok sayıda AKP’li ismin de yönetiminde yer aldığı Yeşilay’ın da 2022 yılı başlangıç ödeneği ise 187 milyon 358 bin lira olarak hesaplandı. Teklife göre, milletvekillerince faaliyetlerine ilişkin hazırlanan soru önergelerine tatmin edici yanıtlar alınamayan Yeşilay’ın 2022 yılı başlangıç ödeneği 2021 yılına göre yüzde 12.1 arttı.

YEŞİLAY KADROSU AKP'Lİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR
BirGün'den Mustafa Mer Bildircin'in haberie göre Esra Albayrak’ın yanı sıra Yeşilay yönetiminde dikkat çeken diğer bazı isimler şöyle:

  •  Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı: Önder İmam Hatipliler Derneği’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak bir dönem görev yapan Yasin Erol.
  •  Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi: Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan.
  •  Yeşilay Genel Sekreteri: Numan Kurtulmuş’un kurucusu olduğu HAS Parti’den milletvekili adayı olan Osman Baturhan Dursun.
  •  Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi: AKP’li eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya.