Taksim Camii'nin açılışın ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya’ya geçti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'nın açılışında Atatürk'e lanet okumasının ardından yeni bir skandal yaşandı.

“Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci, Erdoğan’ın katılımıyla Ayasofya'da dün düzenlenen programda icazet aldı.

Program sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okunduğu ortaya çıktı. Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan, Erdoğan'ın da dinlediği anlarda şu ifadeleri kullandı:

Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...

KİM BU İMAM
Demirkıran ismi daha önce de haberlere konu olmuş, TRT Diyanet'te İmam ve Kıraat programına konuk yapılmıştı. Erdoğan'ın babaevi Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan Demirkıran'ın İsmailağa Cemaati'nden olduğu öğrenildi.

Erdoğan'ın aile dostu olarak bilinen Demirkıran'ın oğlunun 26 Nisan 2014'teki düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılmıştı. Demirkıran'ın oğlunun nikah şahitliğini Emine Erdoğan yapmıştı.

KİMLER ORADAYDI
Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalo Hmidti, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafız öğrencilerin velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İcazet merasiminde Erdoğan’ın torunu Ömer Tayyip ile Şentop’un oğlu Ömer Asım da icazet aldı.

İLK NAMAZDA KRİZ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'daki ilk namazda da kılıç ile hutbe vermişti. Erbaş'ın "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözleriyle Atatürk'ü hedef almış ve tepki yağmıştı.

Erbaş’ın, Diyanet’in resmi internet sitesinde yayımlanan hutbenin dışına çıktığı bu sözleri dikkat çekmiş Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularına yönelik sözleri tartışma çıkartmıştı.