AKP Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) önceki gün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine göre, toplantıda Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan ve rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin makam aracının önünü kesen öğrencilerin eylemi tartışıldı. AKP’li MKYK üyelerinin birçoğunun, Erdoğan’dan “yaptırım uygulanmasını istediği” kaydedildi. Bazı MKYK üyeleri, “Teröristlerle öğrenciler arasındaki ayrım belli. Ülkede ikinci bir Gezi hareketi başlatılmak isteniyor. Bunun için de üniversiteler kullanılıyor. Bunlar için gerekirse sert önlemler alınsın. Rektör üzerine düşen görevi yapmalı, yetkisini kullanmalı” görüşünü dile getirdi. Bir MKYK üyesinin ise “Boğaziçi Üniversitesi’nde zamanında rektörü protesto eden bir öğrencinin, rektör tarafından okuldan atıldığı” örneğini verdiği de ifade edilirken, birkaç MKYK üyesinin ise “öğrenciler için yaptırım uygulamasından çok ortamı yatıştırıcı önlemler alınmasını istedikleri” kaydedildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu konuda “sert önlemlerden yana olduğuna” dikkat çekilirken, “Kötü niyetlilere af yok. Onları görmezden gelemeyiz. Türkiye, üniversiteler eliyle terörize edilmeye çalışılıyor” dediği kaydedildi.

‘NATO KAFA NATO MERMER'
Toplantıda, Erdoğan’ın, iktidarın uygulamalarını ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu için de “NatO kafa nato mermer” nitelendirmesinde bulunduğu iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri ile ilgili çok sayıda açıklama yaptığını dile getiren Erdoğan’ın, “Anlatıyoruz anlatıyoruz, anlamıyor” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

‘İNGİLTERE’DEN İYİYİZ’
MKYK’de son günlerdeki fahiş fiyat artışı ve ekonomi de gündeme geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ekonomi ile ilgili bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Canikli’nin sunumunu beğendiği ve Tarım İş Kooperatifi marketleri ile ilgili görüşünü yineleyerek “Enflasyon oranında düşüş olacak. İngiltere’den daha iyiyiz. İngiltere’nin ekonomisi daha kötü” dediği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda ayrıca Afganistan ile ilgili değerlendirmeler yaptığı da öğrenildi. Afganistan ile görüşmelerin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan’ın, “Bugüne kadar Afganistan’a en fazla yatırımı biz yaptık. Afganistan ile eskiye dayanan dostluğumuz var” ifadelerini kullandığı da belirtildi.