Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı'daki konutundan Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'ne canlı bağlantı yapmak üzere Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ne geçti. Yol üstünde bir fırına uğrayan Erdoğan aralarında Alman çavdar ekmeğinin de bulunduğu 5-6 çeşit ekmek aldı.

Fırın sahibi Canik Askeroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a odun fırınında pişen ürünlerden sunduklarını belirtti, “Tam buğdaylı ekmek verdik. Nohut mayalı, ekşi mayalı ekmeğimizi verdik. Tam buğdaylı simit verdik. Sokak simidini verdik. Alman çavdarı gibi 5-6 çeşit ekmeğimizi verdik” ifadelerini kullandı.

AKILLARA AKP'Lİ ŞAHİN TİN GELDİ
Erdoğan'ın bu alışverişi akıllara AKP Denizli milletvekili Şahin Tin'in "Millet kuru ekmek yiyorsa aç değil" sözlerini akıllara getirdi.

AKP'li Şahin Tin, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın “Millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor” sözlerine, “O zaman aç değiller” karşılığını vermişti. Tin’in bu söylemleri kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştu.

İŞTE O EKMEKLERİN FİYATLARI
Erdoğan'ın yapmış olduğu alışveriş sonrası almış olduğu ekmekler, ay sonunu getirebilmek için mücadele eden yurttaşların için hayal mi yoksa gerçek mi?..

Görünen o ki AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan fırından aldığı ekmeklerin ortalama fiyatları dikkate alındığında, Türkiye şartlarında asgari ücret ile geçinen yurttaşların bu ekmekleri sofralarına götürmesi çok zor.

İşte o ekmeklerin ortalama fiyatları şu şekilde:

Tam Buğday Ekmeği: 5 TL

Nohut Mayalı Ekmek(950 gr):20 - 25 TL

Ekşi Mayalı Ekmek(1 kg): 30 - 40 TL

Alman Çavdar Ekmeği(800 gr): 15 - 20 TL