Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinede ekonominin başına geçmesi için İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali'ye teklifte bulunduğunu iddia etti. Atatürk'ün vasiyeti doğrultusunda İş Bankası'nın yüzde 28'i Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinede görev vereceği isimlerle görüşmeye devam ettiği belirtilirken, Korkusuz yazarı Ahmet Takan çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.

Erdoğan’ın 10 yıl genel müdürlük yaptığı İş Bankası’nda 31 Mart 2021’de yönetim kurulu başkanlığına getirilen Adnan Bali’den ekonominin dümenine geçmesini istediğini, ancak Bali’nin görevi ısrarla kabul etmediğini yazdı.

Takan’ın bugün yayımlanan makalesinde yeni kabine hazırlıklarına dair şu bilgilere yer verildi:

Saray kulislerinde bir ara eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ismi gündemdeydi, ancak yine ne olduysa ondan vazgeçildi. Şu anda sıkça İş Bankası eski genel müdürü Adnan Bali konuşuluyor. Son ulaştığım bilgilere göre; Bali, kendisine iletilen teklifi ısrarla kabul etmemiş. Bali, ikna olmazsa Ziraat Bankası eski genel müdürü Hüseyin Aydın’ın Maliye Bakanlığı’na getirilebileceği, Lütfi Elvan’ın da Hazine’den sorumlu olarak göreve devam edebileceği söyleniyor.

Takan, Tarım Bakanlığı için de Amerikan Cargill firmasının Türkiye’deki temsilciliğinde görev yapan çok ünlü bir yetkilinin isminin geçtiğini iddia etti.