AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyeliğine başvurması ve AB'nin başvuruya sıcak bakmasına tepki göstermiş, ''Ukrayna için gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin; birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız'' demişti. 

'SİTEM DEĞİL ACZİYET'
Erdoğan'ın sözlerine CHP'den yanıt Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. 

TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında konuşan Özel şu ifadeleri kullandı:

Türkiye bir çaresiz eylemsizlik içinde durmaktadır, kıvranmaktadır. Bir yandan da ‘Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin. Birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız?’ Recep Tayyip Erdoğan. Diplomaside böyle sitem olmaz. Bu bir gaf. Bu bir acziyet. Ne demek birileri Türkiye’ye saldırınca mı? AB üyeliği için geldiğimiz, diplomaside son nokta bu mu? Karaya oturduk yalvarıyoruz. Ne üzerinden? Bize de mi saldırsınlar istiyorsunuz? Ukrayna’yı kıskanıyor. Bir paragraf yukarıda ‘Ukrayna’ya sahip çıkmıyorsunuz’ diyor. Bir paragraf aşağıda, ‘Ukrayna’ya gösterdiğiniz ilgiyi bize de gösterin’ diyor. Böyle bir çaresizliği diplomatik bir gaf olarak nitelendiriyoruz ve not ediyoruz

'AMİRALLERDEN ÖZÜR DİLEME ZAMANIDIR'
'Esas konuşmanız gereken mesele Montrö. Bir kez bakanları oturtun, Montrö’yü bir okutun' sözlerini sarf eden Özel, 'Her biri başka bir şey anlıyor başka bir şey anlatıyor. Hulusi Akar’a çağrımız şu: Yurtdışında Montrö anlatmak kolay bu dönemde. Geçen sene, Türkiye’de birileri Montrö’yü tartışmaya açıyordu. Şentop dahil tartışmaya açıyordu. ‘Durun çok önemlidir’ diyen 104 emekli amirali bu Hulusi Akar’ın uyguladığı kararla ordu evine sokmuyorlar. Lojmanlarını boşaltıyorlar. Etmedikleri hakaret kalmadı. Bu kriz bütün dünya önünde Montrö hassasiyetinin haklılığını ortaya çıkardı. Tez elden amirallerden özür dilenmesi gerekir. Haklarının iade edilmesi gerekir. Bu yargılama saçmalığının da bir an önce son bulması gerekir. Bu kadar hassas meselede, amirallere laf söyleyenlerin, saldıranların özür dileme vaktidir' diye konuştu.