AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik 'şerefsiz, alçak, hain' sözlerine karşı 5 kuruşluk dava açan CHP, "Genel Başkanımız Ak Parti Genel Başkanı'na ederince dava açmaktadır" açıklamasında bulundu. Açıklamada, "Saray'dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi" denildi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son gelişmelere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. "Saray'dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi" diyen Öztrak, "Kimse partimizin bu hakaretleri içine sindirmesini bekleyemez. Engin Özkoç aynı ifadeleri kullanarak iade etmiştir" dedi. Öztark, Erdoğan'ın "alçak, şerefsiz ve hain" sözlerine karşı 5 kuruşluk dava açtıklarını belirtirken, "Genel Başkanımız Ak Parti Genel Başkanı'na ederince dava açmaktadır. Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açmaya karar vermiştir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerini iade eden CHP'li Engin Özkoç'a Erdoğan'ın avukatları tarafından 1 milyon liralık dava açılmıştı.

İLGİLİ - CHP'li Özkoç'a saldırıyla eş zamanlı soruşturma

İLGİLİ - AKP'liler Meclis'te saldırıya geçti

İLGİLİ - Erdoğan'a 'kelle' yanıtı: Haysiyetsiz, şerefsiz, onursuz, vatan haini!

NE OLMUŞTU?
Bugün Engin Özkoç’un bir basın toplantısı düzenlemiş ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'vatan haini' demesine karşılık vermişti.. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında söylediklerine yanıt veren Özkoç, yaptığı basın açıklamasında “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez" demişti.

Bu basın toplantıdan kısa süre sonra Meclis Genel Kurulu toplanmış, CHP adına söz alan Özkoç kürsüdeyken AKP'liler tarafından taciz edilmişti. Bunun ardından Genel Kurul'a ara verilmesiyle AKP'liler saldırıya geçmiş ve kürsüyü basarak Özkoç'u linç etmeye kalkmışlardı. Saldırı 15 dakika boyunca kesilmeden sürmüş, tam bu saldırı olurken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatmıştı.