Toplumsal Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Borsa İstanbul'un yüzde onluk payının Katar'a satılması üzerinden Erdoğan'a tepki gösteren Kılıçdaoğlu, "Osmanlı bunu diyen yöneticiler nedeniyle battı. Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksın" dedi.

Türkiye'de gerçek koronavirüs verilerinin de açıklanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gerçek rakamlar, resmi rakamların çok üstünde. Devlet, yalan söyler mi? Türkiye'nin verdiği koronavirüs rakamlarına kimse güvenmiyor" diye konuştu.

Erdoğan, Borsa İstanbul'un Katar'a satışını "Paranın rengi yoktur. Para paradır" ifadeleriyle savunmuştu. Bunun 'tam bir sömürgeci kafası' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Para rüşvetin aracıdır. Büyükelçi tayin ettiğin kişilere soracaksın, 1 milyon dolarlık rüşveti nasıl aldın? Para paradır ama devlet parayı rüşvet aracı olarak kullanamaz. Rüşvet olarak kullananları da o devlet büyükelçi olarak atayamaz" dedi.

Osmanlı'nın da bunu diyen yöneticiler yüzünden battığını savunan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksın" ifadelerini kullandı.