Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Erdoğan, ortak canlı yayında 'karşısına oturtulan kişilere' gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. 

“İLGİLİ KURUMLARIMIZ TALİBAN’LA İRTİBAT HALİNDEYDİLER”

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen ortak canlı yayında, Türkiye’nin Afganistan'daki rolü ve Taliban’la ilişkilere dair şunları söyledi:

“İlgili kurumlarımız zaten bir süredir Taliban’la irtibat halindeydiler. Ülkenin geleceğini konuşmak üzere Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz.Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz.”

SINIR GÜVENLİĞİ

"Sınır güvenliğimizi tahkim etmek için farklı önlemleri devreye aldık. Ağrı, Hakkari, Iğdır ve Van sınırımızın tamamı duvarla örülecek.”

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI: BU ADAM YALANCI YA…

Erdoğan ile Biden'ın yaptığı baş başa görüşmeye ilişkin Kılıçdaroğlu’nun “1 milyon göçmenin kabul edileceğine” dair iddiasına Erdoğan şöyle yanıt verdi:

“Bir şeyi çok açık, samimi konuşmam lazım. Bu adam nereden bunu gördü, kim kendisine sufle etti? Bu adam yalancı ya… Bu adamın bugüne kadar doğru bir sözü var mı? Yok.


Erdoğan, Biden görüşmesinde kendisine eşlik eden tercüman Ravza Kavakçı’ya da üstü kapalı şekilde değinerek "Söylediği tek bir şey var 'Orada Dışişleri yetkilisi yoktu' Ne demek yoktu? İlla Dışişleri yetkilisinin mi olması lazım, ben varım orada. Dışişleri kime bağlı, bana bağlı. Bunlar ahlaksız. Başınıza tercümanım kadar taş düşsün…” dedi.

DİKEY MİMARİ VE DERE YATAĞINA EV KURULMASINA HEP KARŞIYDIM

Konu, Batı Karadeniz’de 78 yurttaşın yaşamını yitirdiği sel felaketine geldiğinde Erdoğan, “Tahliye operasyonlarının başarısı”nın hükümetin sahip olduğu imkanların ‘büyüklüğünü’ göstermesi bakımından anlamlı olduğunu ifade etti.

Dere yataklarına yapılan binalara yönelik eleştirilere dair Erdoğan, “Belediye başkanlığımdan beri dere yatağına bina yapmaya her zaman “sakın ha, yapmayın” demişimdir. Belediye başkanlığımdan beri söylemişimdir; sakın ha dere yatağına konut yapmayın, sakın ha dikey mimariye tevessül etmeyin, aşırı yüksek binalar yapmayın." ifadeleriyle yanıtladı.

YANGINLAR

Erdoğan, yangınların sorumluluğunu da CHP'li belediyelere atarak "Antalya’da, Muğla’da, İzmir’de belediye başkanı kimde? CHP’de. Bu işlere (yangınlar) karadan müdahaleniz, itfaiyeniz nerede?" dedi.

Ayrıntılar geliyor…