Meclis açılışı konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, açılışa HDP'nin katılmaması ile ilgili soruya "Varlığıyla yokluğu arasında zaten herhangi bir fark yok. Çünkü onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaklardır" yanıtı verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Parlamento, Anayasa Mahkemesiyle (AYM) ilgili yeni bir yapılanmaya giderse, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım." dedi.

İDAM CEZASI: BEN BUNU ONAYLARIM
İdam cezası tartışmalarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Benim yaklaşımımı herhalde biliyorsunuz. Meclisten idamla ilgili karar çıktığında, bana gelmeyecek mi bu, bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onama makamı olarak ben bunu onaylarım." cevabını verdi.

BAHÇELİ'YE AYM DESTEĞİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AYM'nin tüm unsurlarıyla yeniden masaya yatırılmasına ilişkin açıklaması hatırlatılarak, "Yüksek yargıyla ilgili sizin böyle bir düşünceniz var mı?" sorusunu Erdoğan, "Bu da yine parlamento çalışmasıdır. Parlamento, AYM'yle ilgili yeni bir yapılanmaya giderse, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım" şeklinde yanıtladı.

‘HDP'NİN VARLIĞIYLA YOKLUĞU ARASINDA BİR FARK YOK’
Yeni yasama yılı açılışında HDP'nin, Genel Kurul salonunda bulunmamasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Varlığıyla yokluğu arasında zaten herhangi bir fark yok. Çünkü onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaklardır" dedi.