Partileşmesi yeni yıla kalan Ali Babacan önderliğindeki oluşum Türkiye'nin gündemindeki temel meselelerin bir çoğunda henüz fikir birliği sağlayamadı. Fikir ayrılığının en fazla yaşandığı konulardan birinin başkanlık sistemi ile ilgili olduğu belirtildi. Ali Babacan'ın kendisinin parlamenter sistemden yana olduğunu daha önce açıklamasına rağmen, birlikte hareket ettiği isimler içerisinde öteden beri mevcut sistemle devam edilmesi gerektiğini savunanların olduğu ifade edildi.

Diğer yandan Babacan oluşumunda en çok oyun AKP'nin duygusal seçmeninden alınacağı görüşü hakim. AKP seçmeni içerisindeki yüzde 20'nin üzerinde kararsız seçmenin büyük bir bölümüne adres olacakları inancını taşıyan yeni oluşum, bu kitleye hitap edecek AKP'li bazı isimlere, kurucular kurulunda yer almaları için özel teklifte bulunacak.   

ERDOĞAN'IN GÖREVDEN ALDIĞI BAŞKAN KURUCULAR KURULUNDA
Ali Babacan'ın kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alacak isimlerden birinin de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur olduğu öğrenildi. 2017 Kasım'ında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın metal yorunguluğu operasyonu kapsamında görevinden ayrılan Uğur, AKP'den de istifa etmişti.

Kurucular kurulunda yer alması kesinleşen Uğur, Balıkesir'de yerel bir medya kuruluşuna verdiği demeçte, 10’ar kişiden oluşan 24 ayrı çalışma grubu oluşturulduğunu söyleyerek, “Çalışma gruplarının hazırlayacağı raporlar doğrultusunda partinin politikaları netleşecek. Güçlü ve toplumda karşılık bulan bir parti olacağını düşünüyorum" dedi.